Projecten
Ga terug

Woonlaag onder een villa, Oegstgeest

Een nieuwe woonlaag onder een villa in Oegstgeest. Een bijzonder project voor een zeer luxe ‘kelder’!

Het project

Een kelder als extra woonlaag, deels onder een riante villa en deels onder de tuin. Zo ontstond er ruimte voor onder andere een zwembad, sauna, sanitair en een infraroodcabine.

De uitvoering

Wij waren verantwoordelijk voor de gehele verbouwing met uitzondering van de zwembadtechniek. In ongeveer 10 maanden is de hele woonlaag als een heel luxe kelder geplaatst en afgebouwd. Dit was inclusief het uitgraven onder en voor de villa, het veiligstellen van de bestaande woning, het plaatsen van de bak voor het zwembad, het afwerken van de ruimtes en het aanbrengen van onder meer de domotica.

Bijzonderheden

Op deze locatie is de ondergrond vrij zanderig en gingen de heipalen onder de bestaande woning slechts 3,5 meter diep. De kelder kwam echter dieper dan de heipalen wat een groot risico inhield tijdens de verbouwing. De extra woonlaag werd namelijk deels onder het huis en deels onder de tuin daarvoor geplaatst. Bij het uitgraven van de tuin zou de woning daardoor naar voren kunnen hellen. Om dat probleem te voorkomen hebben we een stalen constructie gemaakt en die onder het huis geplaatst. Zo werd de woning tijdens de verbouwing gestut en kon de extra woonlaag veilig worden aangelegd. 

Neem contact op