Diensten
Ga terug

Elektra en domotica

Domotica is het slim toepassen van elektra in een huis of bedrijfspand. Het verhoogt de veiligheid, de duurzaamheid én het woon- of gebruikscomfort. Zoals met bijvoorbeeld slimme, automatische verlichting bij afwezigheid, het in 1 keer uitzetten van stand-by-apparaten of automatisch de verwarming verlagen als een raam opengaat.

Mogelijkheden van domotica

De mogelijkheden met domotica zijn eigenlijk eindeloos. Zo is het onder meer toepasbaar bij:

  • Brandveiligheid: verlichting van de vluchtweg zodra de rookmelders aangaan

  • Paniekknop: voor ouderen die iemand waarschuwt als hulp gewenst is

  • Inbraakpreventie: aanwezigheidssimulatie die zowel de zonwering, gordijnen, muziek en verlichting aan- en uitzet tijdens een vakantie

Domotica bij nieuwbouw, renovatie of verbouw

Voor elke wens heeft domotica eigenlijk wel een oplossing. De toepassingen vergen echter wel veel aanpassingen in huis. Het aanbrengen van domotica gebeurt daarom vooral tijdens nieuwbouw, renovatie of verbouwingen

Aantrekkelijk domoticasysteem

Met techniek is steeds meer mogelijk maar het moet ook praktisch uitvoerbaar zijn. Daarom werkt Van der Drift Bouw uit Aalsmeer met domotica van Niko. Dit domoticasysteem werkt heel intuïtief, is gebruiksvriendelijk én aantrekkelijk geprijsd.

Elektra

Elektra is tegenwoordig veel meer dan wat leidingen en verlichting. Behalve het aanbrengen van domotica kunt u ook de elektra aanpassen in uw bedrijfspand voor bijvoorbeeld nieuwe online systemen, uitbreiding en verbetering van de wifi en het scannen van producten of bestellingen door uw medewerkers. Met een slimme inzet van elektra maakt u het voor zowel uw medewerkers als uw klanten makkelijker en veiliger. 

Duurzaam bouwen met domotica

Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker, vanwege wetgeving en omdat meer mensen willen bijdragen aan een beter milieu. Domotica is een manier om dat te bereiken. In ons team hebben wij specialisten op het gebied van zowel domotica als elektra. Afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden geven wij u graag advies hoe u uw huis of bedrijfspand kunt verduurzamen met slimme oplossingen. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op